donderdag 11 februari 2016

Tube mag er nog niet uit

Als we om zeven uur naar de IC bellen, dan horen we van de verpleging dat ze een goede nacht gehad heeft.

Als we om 11.00 uur bij Isabel komen, zien we dat het infuus wat in de slagader in de pols zit, eruit is. Hiermee wordt constant de bloeddruk gemeten en er wordt hierdoor ook bloed afgenomen. De reden dat het infuus er uit moest, was omdat haar hand heel wit werd en dik en koud. Op die arm had ze ook wat rode en blauwe vlekken, die ze niet konden verklaren. De chirurg is langs geweest en die vertelde dat de vaten van de arm nog goed waren. 

Rond de middag komen Thomas en Nienke en we gaan met z'n vieren eten in het personeelsrestaurant. Daarna gaan we naar Isabel. Isabel doet haar ogen een beetje open en knikt ja en schud nee als we haar wat vragen. Als we vragen of ze moe is knikt ze ja. Ze heeft ook steeds last van de tube in haar keel. Terwijl Cobie en Thomas bij Isabel zijn komt de verpleger nog wat slijm uit haar longen zuigen, wat voor Isabel heel akelig is.
Even later komen ze van de dialyseafdeling met een nieuw apparaat. Dit wordt om de 3 dagen vervangen. Nadat we met z'n vieren nog even in de familiekamer hebben zitten praten, gaat Thomas weg. Hij heeft vanavond nog les. Nienke blijft bij ons. 

De IC arts komt langs om ons even bij te praten. Eerder vandaag hadden we van de verpleging gehoord dat ze wellicht op korte termijn willen proberen de tube eruit te halen. De arts vertelt dat dit nog niet gaat gebeuren, omdat ze eerst willen weten hoe het met de verkalkte aortaklep gaat. Bovendien is de pols en de bloeddruk steeds te hoog. Verder is er vandaag een foto van haar longen gemaakt, maar hiervan had de arts nog geen uitslag. Op de CT-scan van een aantal dagen geleden hebben ze gezien dat de grote bloedvaten van de nier goed doorbloed waren. Omdat de nier nu niets doet en het dialyseapparaat de functie van de nier overneemt, hopen we dat de donornier zich nog gaat herstellen. De arts vertelt ons wel dat Isabel knetterziek is. Na het gesprek wandelen Charley, Cobie en Nienke nog even door het park en gaan daarna nog een paar boodschappen halen.


We zijn al begonnen aan de fruitmand
 die we gisteren gekregen hebben
Als we net terug zijn, komen opa en oma en Jan en Plonie. Nienke drinkt nog even een kopje koffie mee, neemt afscheid van Isabel en gaat dan naar Utrecht waar ze op kamers zit.
We gaan weer om beurten naar Isabel. Isabel is heel erg moe, maar ze ziet wel dat opa en oma en Jan en Plonie er zijn.
Als ze naar huis gaan lopen we nog even met hen mee.

2 opmerkingen:

  1. Heel veel sterkte allemaal! We leven met jullie mee. Groetjes Peter en Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Cobie en Charlie we wensen julie heel veel beterschap met Isabel
    Groeten. Sjaak en jopie

    BeantwoordenVerwijderen