zaterdag 6 februari 2016

Isabel is heeeeeel erg moe

Om zeven uur belt Charley naar IC en hoort dat Isabel een rustige nacht heeft gehad. Ze heeft vannacht 2 zakken bloed gehad.

In de Coolhaven zien we heel toepasselijk dit schip liggen:
Luctor et Emergo, Worstel en kom boven
Charley en Cobie besluiten om nog even een rondje te wandelen. We lopen een klein uurtje langs de Coolhaven en halen heerlijk even een frisse neus. Als we om elf uur bij haar komen, is het gordijntje van Isabel d'r kamer dicht. Dat geeft ook aan: Niet binnenkomen. We horen van de verpleegkundige dat de dialysemachine verwisseld wordt. Geheel volgens protocol wordt de hele machine na drie dagen compleet gewisseld, om iedere verdere kans op besmetting te voorkomen. Dit zou nog zo'n 20 minuten duren. Na die 20 minuten komt iemand ons vertellen dat net de dokters visite lopen en bij haar bed staan. Of we nog even willen wachten. Nog bijna een half uur verder kunnen we eindelijk bij haar. De verpleegster zegt dat ze nog even wat wil aansluiten en dat ze zo meteen e.e.a. zal uitleggen.

Als ze terug komt, vertelt ze dat Isabel erg moe is. Gisteren is voor Isabel een drukke dag geweest, met op het eind van de middag de CT-scan, wat van Isabel ook veel energie vergt. Ze ligt dan ook bijna de hele dag te slapen, ondanks dat de slaapmedicatie behoorlijk is verminderd. De verpleegster vertelt ook, dat ze op de CT-scan geen duidelijke aanwijzingen hebben gevonden. Ze waren bang een hoop lucht in de darmen te zullen zien, maar hebben dat niet aangetroffen. Gunstig, maar daarmee is het nog steeds niet duidelijk waarom haar buik zo bol blijft en ze geen ontlasting heeft. De chirurg is ook nog langs geweest en had aangegeven, dat zij op dit moment geen noodzaak zag om de buik van Isabel te opereren. Isabel krijgt heel veel antibiotica om te voorkomen dat zij een buikvliesontsteking zal krijgen. 

Intussen waren Matthijs en Adrie (zijn vader) rond half twaalf aangekomen en die hebben ook geduldig even gewacht tot ook zij bij Isabel mochten. 
Als Adrie en Matthijs bij Isabel zijn, doet ze heel even haar ogen open. Isabel is ontzettend moe. We praten met z'n vieren in de familiekamer. Als Matthijs en Adrie nog even naar Isabel toe gaan voordat ze weer naar huis gaan, maakt Isabel een gebaar met haar hand, zo van "ga maar". Ik vraag of ze bedoelt dat we moeten gaan, en ze knikt "ja". Ik vraag of ze erg moe is, en ze knikt weer ja. Zo te zien is ze doodop.

Wel heel fijn dat we iedere dag bezoek krijgen. Ook al kan het bezoek niet zo lang bij Isabel zijn, het is voor ons ook heel fijn om met het bezoek in de familiekamer te praten.
Als Adrie en Matthijs naar huis gaan, gaan Charley en Cobie met de metro naar de koopgoot. We doen een paar boodschappen, eten een hapje en gaan daarna terug naar Isabel. Ze slaapt de hele tijd. Ze is heeeeeel erg moe.

Thomas is dit weekend in Goes. Even samen met Nienke en samen met zijn vrienden zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten