zondag 7 februari 2016

Chirurg beoordeelt

Cobie belt om zeven uur naar IC.  Isabel heeft wel geslapen maar, ze had het benauwd omdat ze regelmatig moest hoesten en dat gaat niet met die tube. Uitzuigen van het slijm lukte niet. De verpleegster gaat een bronchoscopie (kijken in de longen) aanvragen. 

Denice (een vriendin van Isabel, al van de basisschool) komt bij Isabel op bezoek. Ze heeft een leuke collage gemaakt voor Isabel, met een aantal foto's van een dagje uit samen met Denice naar De Beekse Bergen. Denice was erg ontdaan, toen ze Isabel zag liggen. Denice vond het ook zo erg, dat je zo machteloos aan haar bed staat en dat Isabel niets kan zeggen. De verpleegster wil, na dat ze wat zakken voor de dialyse had gewisseld, ons bijpraten.


Dit heeft Cobie voor Isabel gekocht
Erg veel gepiep van de apparatuur, omdat er meer vocht wordt onttrokken dan er in gaat en dan kun je lage bloeddrukken krijgen. Dit is gelukkig snel te verhelpen door de dialyse instellingen even aan te passen en even wat meer vocht toe te dienen.   

Ze vertelt dat de ontstekingswaarden zijn gezakt. Ze laat de longfoto's zien en vertelt dat de volle buik erg op haar longen drukt. Isabel heeft een enorme druk in de buik.

De chirurg is langs geweest voor de ontlasting, die niet op gang wil komen. Het is zeker niet goed dat die ontlasting niet op gang komt, maar opereren willen ze nog niet doen, omdat de ontstekingswaarden aan het zakken zijn. Vanmiddag komt de chirurg nog een keer langs. Isabel is erg moe van de dialyse en het ziek zijn.

De bronchoscopie gaan ze nog niet doen. Omdat Isabel bloedverdunners slikt en dan kunnen er makkelijker bloedinkjes ontstaan. Bronchoscopie zal wél in beeld komen, als de waardes van de zuurstof gaan veranderen.


Erasmusbrug
Rond 14.30 neemt Denice afscheid van Isabel. Ze zegt dat ze hoopt dat ze samen weer snel leuke dingen kunnen doen, ze wenst Isabel beterschap en zegt dat ze binnenkort weer op bezoek komt. Cobie loopt even mee met Denice naar de uitgang. 

Wij besluiten nog een wandelingetje te maken en lopen richting Erasmusbrug en langs de Coolsingel terug. 

We gaan nog even bij Isabel langs. Er komt dan nog een chirurg langs en die kijkt en luistert naar haar buik. Wij spreken ook naar hem toe onze ongerustheid uit over de bolle buik en de stilliggende darmen. Hij vertelt ons dat ze het vaker zien bij zo ernstig zieke mensen, dat de darmen voor langere tijd stil liggen. Op de CT-scan en röntgenfoto's zagen ze geen obstructie en geen lekkage, dus zien ze geen reden om te opereren. Het is en kwestie van geduld. De chirurg geeft aan, dat Isabel op de agenda staat om dagelijks even te komen bekijken en te beluisteren.

Rond zeven uur komen Walter en Grietje langs. We kletsen wat bij en gaan nog even bij Isabel langs. Isabel is dan best moe en we hebben geen contact met haar. Ook al kun je dan niet met haar praten, het is voor Isabel wel heel fijn dat zij er zijn. 
Dan komt ook de röntgenafdeling om weer een foto van haar longen te maken, omdat zij wat moeilijker ademde. Als de foto gemaakt is, dan gaan we nog even Isabel een kus geven en nemen Walter en Grietje ons mee uit eten. We gaan naar De Ballentent. Een havenkroeg die bekend staat om zijn heerlijke gehaktballen. Ondanks de harde muziek was het heel gezellig en fijn om even in een andere omgeving te zijn en over wat anders te kunnen praten.

Als we op de gastenkamer terugkomen, belt Cobie naar de IC en vertelt de verpleegster dat Isabel stabiel is. Ze heeft nog geen uitslag van de longfoto. De ademhaling is weer wat rustiger. Isabel heeft nog een zak bloed gekregen, omdat haar HB te laag was en ze heeft weer nog een nieuw middel gekregen tegen de obstipatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten