dinsdag 16 februari 2016

Morgen overplaatsing naar IC in Goes

Vannacht heeft Cobie naast Isabel "geslapen". Isabel was angstig en fluisterde eerder op de dag al, dat ze zo'n onrust in haar hoofd voelde en bang was voor de nacht dat ze niet kon slapen. Ze wilde op haar zij liggen, maar toen ze een poosje op haar zij lag, fluisterde ze: "Ik heb het zo benauwd". De verpleger heeft Isabel weer terug gelegd op haar rug. Ze gaat weer meer vocht vasthouden, dus ook daardoor zou ze het benauwd kunnen hebben. De IC-arts komt 's nachts ook nog even bij haar kijken. Verder staan er regelmatig infuuspompen te piepen. Ze moeten 's nachts Isabel verschonen, omdat ze ontlasting heeft gehad. Daarna komen ze nog om een poosje het vernevelingsapparaat aan te zetten en daarna weer uit te zetten. De kamer ernaast zijn ze aan het ontruimen wat duidelijk te horen is, dus al met al slaap je niet al te best. Maar ik ben bij Isabel en dat is zo fijn.

Rond 8.30 uur gaat Cobie douchen. Op de gang van IC is een douche waar ze gebruik van kan maken. Ondertussen wordt Isabel ook gewassen.

Charley heeft bij Thomas geslapen en is rond 10.30 uur in het ziekenhuis. Vanaf vanmorgen staart Isabel voor zich uit en ze zegt (fluistert) niets meer. Ook niet als je iets aan haar vraagt. De psychiater komt nog langs. Hij zegt tegen Isabel, als ik iets aan je vraag en het is het juiste antwoordt dan knijp je in mijn hand. Hij vraagt ben je in Goes, in Den Haag, in Rotterdam en zij kneep in zijn hand bij Rotterdam. Hij vraagt is het 2013,2014,2015,2016 en zij knijpt bij 2016 in zijn hand. De psychiater ziet dat er spanning op haar handen en armen staan. Hij vraagt haar haar tong uit te steken, en ziet dat de tong trilt. Daar zit ook spanning op. Dit betekent dat de medicatie die ze heeft gekregen om rust te krijgen in haar hoofd, iets teveel is geweest. Dit is blijkbaar niet zo makkelijk in te stellen. De medicatie wordt aangepast.

Rond 11.45 komen Matthijs, Fred en Lucia. Matthijs, Charley en Cobie gaan eerst even eten in het personeelsrestaurant. Fred en Lucia hebben boterhammen meegenomen. Daarna gaan we om beurten naar Isabel. Ze kijkt wat voor zich uit en reageert niet zoals je wat vraagt. Charley komt de IC arts tegen op de gang en die vertelt dat Isabel morgen naar de IC in Goes vervoerd wordt. Het tijdstip is nog niet bekend
We gaan nog even met Matthijs, Fred en Lucia wandelen in het park tegenover Erasmus MC. 

Matthijs, Fred en Lucia nemen afscheid van Isabel en net als zij de lift ingaan, komt Wim er uit. Cobie en Wim praten in de familiekamer en Charley is bij Isabel. Wim gaat ook mee naar Isabel, maar ook met Wim maakt ze geen contact.

Rond 18.00 uur gaat Wim er vandoor en Charley en Cobie eten een hapje. Als we terugkomen bij Isabel, horen we dat Isabel morgen rond 11.00 uur met de ambulance naar de IC in Goes vervoerd wordt.

Cobie slaapt naast Isabel en Charley gaat naar Thomas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten