vrijdag 5 februari 2016

Bacterie uit kweek

Charley belt om zeven uur naar IC en hoort dat Isabel een vrij rustige nacht gehad. Ze heeft geen koorts, maar heeft wel een klein beetje ontlasting gehad.

Als we om 11.00 uur komen horen we van de verpleegster dat Isabel angstig is. Ze hebben 'n uur geleden haar ogen gedruppeld en de oogarts is geweest. Isabel kan bijna niets zien en dat maakt haar angstig. Als de IC-artsen langskomen voor lichamelijk onderzoek en alle waardes doornemen, wil Isabel niet dat we weggaan. De verpleegster vraagt of één van de ouders erbij mag blijven en dat is geen probleem. Cobie blijft bij Isabel.

Gelijk hierna hebben we een gesprek met de IC-arts.
Voorbeeld van een Canule
Ze vertelt dat Isabel nu al ruim 2 weken aan de beademing ligt. Ze gaan maandag beslissen aan de hand van allerlei waardes of Isabel mogelijk zelf kan gaan ademen. Is dit niet het geval dan krijgt ze een canule, want de tube moet er sowieso uit. Een canule wordt operatief ingebracht in haar keel onder de stembanden. De reden hiervan is om het comfort te verbeteren. Ze heeft dan geen slang meer in haar mond, zodat we dan mogelijk kunnen liplezen. Praten kan ze nog steeds niet met de canule, omdat er geen lucht langs de stembanden kan. Als Isabel er aan toe is om zelf te gaan ademen, kunnen ze makkelijker proberen om de beademing er af te halen en als is het nodig is, is het makkelijker weer terug te zetten.

De artsen hebben nog maar net van het laboratorium te horen gekregen, dat uit de kweek van het vocht uit de buikholte een bacterie is gekweekt. Ze weten welke bacterie het is en geven hiervoor gericht antibiotica. Mogelijk zit die bacterie ook in haar darmen, maar dat wordt nog verder uitgezocht. Ze willen uitzoeken hoe de bacterie in de buikholte gekomen is, om daarmee de oorzaak te kunnen wegnemen.
Hiervoor zijn mogelijk nog verdere onderzoeken nodig. Wellicht opnieuw een CT-scan van de darmen. Dit horen we later op de dag nog.

De oogarts zag in haar linkeroog een witte vlek op haar netvlies. Mogelijk zit de schimmel in haar linkeroog, maar dat is nog niet zeker. Maandag komt de arts terug om het oog opnieuw te bekijken. Ze wordt al wel voor de schimmel behandeld.

De artsen hebben dagelijks met een heel team overleg en aan de hand daarvan wordt het behandelplan dagelijks bijgesteld.

Rond 12.00 uur komen opa en oma en Jan en Plonie op bezoek. Isabel probeert nog steeds wat duidelijk te maken en ze wordt hier verschrikkelijk moe van.
Charley en Cobie praten in de familiekamer met hen en we gaan om beurten even naar Isabel. Rond 15.00 uur vertrekken ze. We lopen even mee tot aan de draaideur.

's Middags staan opeens 2 dialyseverpleegkundigen uit 't Sophia Kinderziekenhuis voor de deur van Isabel. Isabel heeft in het verleden ruim 3 jaar gedialyseerd in haar kinderperiode. De dialyseverpleegkundigen uit 't Sophia hadden het van de dialyseverpleegkundige uit Dijkzigt gehoord, dat Isabel was opgenomen op IC.
Wat ontzettend leuk dat ze langs kwamen. Ze zijn ook even bij Isabel geweest en zeiden dat hun andere 2 collega's volgende week ook even op bezoek zouden komen.

Rond half vijf komen Matthijs, Thekie en Wim op bezoek. Ook met hen praten we in de familiekamer en gaan om beurten naar Isabel. Isabel is erg moe, maar het is heel fijn dat er bezoek komt, ook al kunnen ze maar even bij Isabel. Het is voor Charley en Cobie ook fijn om met het bezoek te praten in de familiekamer.

De verpleger vertelt dat Isabel wellicht vanavond nog een CT-scan van de buik krijgt.
Als Matthijs, Thekie en Wim rond half zeven naar huis gaan, gaan Charley en Cobie een hapje eten. Als we terugkomen, is de verpleger bezig om Isabel gereed te maken voor de CT-scan. Weer opnieuw moet Isabel met haar bed en alles waar ze aan vastzit naar de CT-scan. Charley en Cobie kunnen er niet bij blijven, dus gaan we naar de gastenkamer. Het is inmiddels bijna acht uur. We spreken af met de verpleger dat wij hem om tien uur bellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten