dinsdag 9 februari 2016

De hele dag geslapen

Om 7.00 uur belt Charley naar IC. Rond half vijf vanmorgen had Isabel een gevaarlijk hoge pols en bloeddruk. De verpleegster stelde allerlei vragen. Toen ze vroeg of ze pijn had knikte Isabel ja. Het bleek dat ze pijn in haar buik had. Met de verzorging vanmorgen was Isabel wakker en raakte in paniek vertelde de verpleegster. Ze had toen weer een gevaarlijk hoge pols en bloeddruk. De verpleegster stelde allerlei vragen, waarvan er één was, vind je het frustrerend dat je niet kan praten, waarop Isabel ja knikte. De verpleegster moest medicijnen geven om de bloeddruk te verlagen. Charley gaat om half tien nog even naar de kapper in het ziekenhuis.

Als we om 11.00 uur bij Isabel komen, ligt ze er rustig bij. Toen ze moest hoesten, deed ze even haar ogen open. De verpleger vertelt dat Isabel weer een zak bloed heeft gekregen, omdat haar Hb veel te laag was. De ontstekingswaarde in haar bloed was weer een beetje gezakt wat gunstig is. Het zuurstofgehalte van de beademing is van 40% naar 35% gezet en dat gaat goed.


Op zeker moment komt de verpleger opeens kijken of alle apparatuur waarop Isabel is aangesloten het nog doet. Ze hebben een stroomstoring. Maar alles doet het. Bij een stroomstoring gaat alle apparatuur over op eigen batterij. Hij vroeg of wij hadden gezien dat het licht even knipperde, maar dat was niet zo. Wellicht zit de kamer van Isabel op een andere groep.


De maatschappelijk werkster van de IC belt dat ze vanmiddag een kennismakingsgesprek met ons wil. De verpleging heeft dit blijkbaar aangevraagd. Als we er niets voor voelen kunnen we dat aangeven. Wij hebben op dit moment niet het gevoel dat we gesprekken met haar willen voeren, maar wie weet waar zij ons wel mee kan helpen. En misschien willen we later wel gesprekken. Dan is het verstandig dat je een kennismakingsgesprek hebt gehad.



Tussen de middag kunnen we warm eten
 in het personeelsrestaurant
De artsen hebben nog geen visite gelopen. Terwijl de verpleging de controles doet, gaan we eten in het personeelsrestaurant. Na het eten hebben we om 14.00 uur een gesprek met de maatschappelijk werkster. Het is een fijn gesprek. Ze stelt ons gericht vragen en zij vertelt wat zij voor ons kan betekenen. Het kan gaan om gesprekken maar ook kan zij hulp verlenen met praktische zaken. Ze spreekt met ons af dat we, wanneer we dat willen haar altijd kunnen bellen om een afspraak te maken.

Als we net terug zijn bij Isabel, komen Bert en Lian. We gaan weer om beurten naar Isabel. Isabel slaapt de hele dag. De slaapmedicatie zou langzaam afgebouwd worden, maar vanwege de onrust heeft ze weer andere medicatie gekregen. Samen met Bert en Lian gaan, we ondanks de regen, een stukje wandelen in het park vlakbij het ziekenhuis. Het is heerlijk om even buiten te zijn. Daarna eten we samen met hen een hapje in het restaurant van het ziekenhuis. Zij gaan daarna nog even mee naar Isabel.

Er komen 2 chirurgen aan het bed van Isabel. Ze luisteren naar haar buik en vertellen dat ze het advies uit gaan brengen bij de IC arts om met een drain het vocht, waarin een bacterie zit, in de buik van Isabel eruit te halen. Ze denken namelijk dat de geïnfecteerde buik er voor zou zorgen dat de darmen stil liggen. Voordat ze het vocht er eventueel uit gaan halen, bekijken ze uitvoerig de CT-scan of het de moeite is om het vocht af te voeren. Als er maar een heel klein beetje vocht zit gaan ze het niet doen. Rond 19.00 uur gaan Bert en Lian naar huis en wij gaan nog even naar Isabel. Gisteren is er een echo van de nier aangevraagd. We vragen aan de verpleger of deze al is gemaakt, maar dit was nog niet het geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten