woensdag 24 februari 2016

Isabel is erg zwak

Gisterenavond om kwart voor 10 belde de verpleegster dat Isabel heel angstig was en had gevraagd naar haar vader of moeder. Charley is daarop naar het ziekenhuis gegaan om te proberen haar wat rustiger te krijgen. Toen hij daar eenmaal aankwam was Isabel toch al in slaap gevallen. We besluiten om Isabel niet wakker te maken en spreken af dat de verpleging zal bellen als ze weer angstig mocht zijn en niet kan slapen.

Cobie belt om 7.00 uur naar IC. Ze had tot 2.00 uur geslapen. Daarna had ze een poos op haar zij gelegen wat nu wel goed ging. Ze had ook wat meer zuurstof gekregen. Isabel had ontlasting gehad waar nog steeds bloed in zat. Het Hb was te laag. Ze zal vandaag 2 zakken bloed krijgen. 

Er wordt warme lucht door
 een soort deken geblazen
om Isabel warm te houden
Als Charley en Cobie rond 11.00 uur in het ziekenhuis aankomen staat de oma van Matthijs net bij de lift. We gaan met z'n drieën naar boven. Charley en Cobie gaan eerst samen even naar Isabel. Isabel slaapt. We laten haar lekker slapen. Als Cobie op de gang komt om oma te halen is Jan (oom van Isabel) ook net aangekomen. Jan gaat eerst mee naar Isabel. Ze is wakker en wil Jan een kus geven. Ook Jan vindt, net als iedereen die op bezoek is geweest in Rotterdam, dat ze hier in Goes enorme ruime kamers hebben. Dat is inderdaad ook zo en dat is heerlijk. In Rotterdam was het erg krap. Als Jan weg gaat, zegt hij dat hij binnenkort weer langs zal komen. Oma gaat ook mee naar Isabel. Isabel is wakker, maar erg moe. Oma praat nog wat tegen Isabel, maar we proberen rustig te zijn. Af en toe vallen haar ogen dicht. 

Even later op de morgen komt fysiotherapie. Wij, maar ook de verpleging, zagen dat Isabel gisteren afgemat was na fysio, dus op ons verzoek vraagt de verpleging of de fysiotherapeut vanmorgen wat rustiger aan wil doen.

Het prikbord is niet meer te zien onder de kaarten
Rond de middag hebben de artsen weer overleg en even daarna komt de IC-arts ons bijpraten. Hij vertelt dat er nog steeds bloed in de ontlasting zit. Verder vertelt hij, dat het hen wel zorgen baart, dat ze het slijm niet kan ophoesten uit de longen, en het uitzuigen gaat ook maar met een klein beetje. Hiermee loopt ze kans op een longontsteking. De arts zegt dat ze Isabel niet opnieuw aan de beademing (tube) gaan leggen. Isabel is erg zwak en de artsen vinden, dat ze haar dit dan niet aan kunnen doen. Je legt iemand aan de beademing, omdat ze er daarna weer vanaf zullen kunnen, maar dat zal bij Isabel niet zo zijn, en dan is beademing alleen maar een zware belasting, waar ze uiteindelijk niet meer vanaf zal komen. Een canule is ook geen optie, omdat ze dan een open verbinding moeten maken in de keel en dat is een te groot risico. De IC-arts zegt dat ze door blijven gaan met behandelen, maar het is wel heel erg zorgelijk. Wij vinden het enorm zwaar en moeilijk, maar de artsen doen hun uiterste best en kunnen ook niet meer dan dat ze nu doen.

Om 18.45 uur gaan we Matthijs ophalen en gaan naar Isabel. Als we bij IC aankomen, zit Denice al op ons te wachten. Cobie gaat samen met Denice naar Isabel. Denice vertelt Isabel over haar werk en laat foto's zien op haar mobiel van haar huis, wat ze aan het opknappen is en per 1 maart graag in wil. Zo te zien geniet Isabel er van. Even later gaan Charley en Matthijs naar Isabel. Als Cobie met Denice op de gang wacht, belt Michel (fysiotherapeut van Isabel) en vraagt of het gelegen komt of hij even langs komt. Natuurlijk komt dat gelegen, we weten dat Isabel Michel erg graag mag. Al een aantal jaren heeft Isabel 2 keer per week begeleid fysiotherapie van Michel. Tijdens, en soms voor en na de fysio heeft Isabel al veel gesprekken met hem gehad omdat zoals Isabel altijd zegt zij zich op haar gemak voelt en omdat Michel haar zo goed aanvoelt.
Michel praat even tegen Isabel, en wat zou Isabel graag wat terugzeggen, maar ze is te zwak. Net als Michel er is komen ze bloed prikken, omdat het uit de lijn niet gelukt was.

Michel, Matthijs en Denice praten even met elkaar terwijl Charley en Cobie nog even met de arts praten. Als Michel en Denice naar huis zijn gaan Charley, Cobie en Matthijs nog even naar Isabel en nemen afscheid van Isabel. Isabel krijgt wat tegen de angst en ze krijgt slaapmedicatie. We hopen dat ze kan slapen vannacht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten