donderdag 4 februari 2016

Veel wakker, heel vermoeiend

Vanmorgen om zeven uur belt Cobie en vraagt naar Isabel. Ze heeft een rustige nacht gehad. Had geen verhoging gehad. Ze heeft nog steeds geen ontlasting gehad. Terwijl Cobie even doucht doet Charley de was. In de douche/toiletruimte staat een wasmachine en droger. Na de was gaat Charley even brood en wat beleg halen. Er is vlakbij in het Erasmus MC een 'AH to go'.

Als we om elf uur bij Isabel komen ligt ze heel helder te kijken. Communiceren is nog steeds erg moeilijk en frustrerend. 

Rond half één komt Grietje op bezoek. Ze heeft namens de vriendinnenclub een prachtig boeket bloemen meegenomen. Ondanks dat we heel rustig tegen haar zijn, wordt Isabel toch wel weer wat onrustig. Ook tegen Grietje zou ze willen praten, maar we kunnen er niet achter komen wat ze wil zeggen. We stellen vragen die ze alleen met 'ja' of 'nee' hoeft te beantwoorden en komen er zo wel achter dat het niet lekker zit met haar arm die vastgebonden is (voor de zekerheid). Omdat ze goed begrijpt waarom ze vastgebonden was, maken we haar los. Ze vindt het heerlijk dat de band niet meer om haar pols zit. Later geven we nog wel bij de verpleging aan dat ze los is. 


Vandaag kreeg Isabel 16 kaarten met de post
De post is geweest en Isabel heeft 16 kaarten gekregen. We plakken ze tegen het raam. Het is een flink raam, maar dat is nu vol. Voor de volgende kaarten moeten we een nieuw plekje zoeken. Gelijk een mooie gelegenheid om alle lieve mensen te bedanken voor de kaarten die jullie ons sturen, voor de telefoontjes, voor het bezoek aan Isabel, voor whats app berichten, voor de mail, voor het medeleven. Het doet ons zo ontzettend goed.

's Middags komt de maag-darm-lever specialist om te kijken naar de buik van Isabel. Hij vertelt dat het vaker voorkomt, dat mensen die aan de beademing liggen langere tijd geen ontlasting hebben. Later op de middag komt de verpleger de ogen van Isabel druppelen, omdat de oogarts langs komt om het netvlies te bekijken.

Rond 17.30 uur komt Thomas. Hij is op de fiets gekomen. Isabel wil zo graag met Thomas praten, maar het gaat niet. Doordat ze de hele dag al probeert ons iets duidelijk te maken, wat niet gaat, loopt haar polsslag enorm op en de ademhaling gaat veel te snel. De verpleger gaat overleggen met de arts. Ze willen dat Isabel meer tot rust komt en passen de slaapmedicatie aan. Als Isabel wakker is, kost dit teveel energie voor haar.
We vinden het heel fijn om even met z'n vieren te zijn. Rond 19.00 uur gaan we samen met Thomas eten bij Subway. Rond 21.00 uur gaan Charley en Cobie naar de gastenkamer en Thomas moet nog 'n kwartiertje fietsen naar huis.

2 opmerkingen:

  1. Pfff. Ik had van de week tranen in mijn ogen. Maar ik had hier geschreven, maar omdat ik op Kevin zijn laptop zat, was ik, blijkbaar, niet goed aangemeld. Bij deze. Thomas, ik hoop dat je toets goed is gegaan. Zal niet makkelijk zijn, in deze situatie. Ben wel blij, dat jullie nu wat contact kunnen maken met Isabel. Hopelijk mag ze snel van de tube af. Balen dat ze weer aan de dyalise ligt. Hopelijk maar tijdelijk. Isabel je bent een topper. Jullie allemaal. Dikke knuffel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte voor jullie allemaal... we denken aan je Isabel!
    Sterkte meid..groetjes en liefs Marleen

    BeantwoordenVerwijderen