maandag 1 februari 2016

Nieuwe tube

Infuus in de halsslagader met op dit moment 8 lijnen
Charley belt rond 7.00 uur naar IC. De verpleegster vertelt dat Isabel gisteravond nog een nieuwe tube (slang voor beademing) heeft gekregen. De tube bleek toch te lekken. Ze heeft nog steeds verhoging. Omdat ze nu al bijna 2 weken geen ontlasting heeft gehad, gaan ze hier verder naar kijken vandaag. Om 11.00 uur gaan Charley en Cobie naar Isabel. Ze hebben haar net gewassen, ook haar haren en ze ligt er lekker fris bij. Als we er net zijn, komt de verpleegster en gaat ze weer allerlei controles uitvoeren en ze vraagt of we even in de familiekamer willen wachten. Gelijk daarna komen ze de kamer van Isabel schoonmaken, zodat we nog iets langer moeten wachten. 

Om 13.00 uur komen opa en oma Grim, Plonie en Nienke op bezoek. Thomas moet hard leren voor een toets voor a.s. woensdag, want dat is er de laatste dagen wat bij ingeschoten. De verpleging is met Isabel bezig en we moeten even wachten. We gaan om beurten naar Isabel. 
Even later moeten we weer wachten, omdat er een foto en een echo van de buik van Isabel wordt gemaakt om de darmen te bekijken.
Terwijl opa en oma en Nienke en Plonie er zijn, slaat Isabel even haar ogen op en oma vraagt of ze nog eens moet komen en Isabel knikt ja. Geweldig dat Isabel net op dat moment even een beetje wakker was.
We gaan met z'n allen even naar de gastenkamer. Dan hebben zij ook een idee waar wij slapen.

In de parkeergarage nemen we afscheid van opa, oma, Plonie en Nienke. Charley en Cobie gaan even naar het Zuidplein. We eten even een hapje op het Zuidplein. Als we van het Zuidplein terugkomen, dan zien we dat Isabel een natte washand op haar voorhoofd heeft. We zien ook dat haar pols een stuk hoger is dan de laatste dagen en ook haar ademhaling is weer een stuk sneller. De verpleegster van vanavond zegt dat Isabel weer wat verhoging heeft (38,4°C) en dat daarom de pols en ademhaling hoger is. Ze krijgt er paracetamol voor. De verpleegster vertelt dat er inderdaad gistcellen gevonden zijn op de kweken van o.a. de infuuspunt die in haar lies had gezeten. Het zou kunnen betekenen, dat het infuus in haar lies de oorzaak van de gevonden gistcellen zou kunnen zijn. Dat infuus is eerder al verplaatst naar haar hals. Isabel krijgt hiervoor 2 keer per dag antibiotica. Ineke komt na haar werk (zij werkt in het Erasmus MC) nog bij Isabel op bezoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten