woensdag 10 februari 2016

Drain

Cobie belt om zeven uur naar de IC. Isabel heeft goed geslapen. Ze heeft aangegeven dat ze pijn in d'r keel heeft van de tube. Ze heeft daar pijnstilling voor gekregen. De zuurstof van de beademing is op 30% teruggezet en de druk is ook weer wat verder verlaagd. 

Om 11.00 uur gaan we naar Isabel toe. Ze lag er rustig bij en doet af en toe haar ogen open. Het is nog niet bekend of de drain in haar buik geplaatst gaat worden om het geïnfecteerde vocht wat er zit af te laten lopen. Charley ziet dat de maagsonde nog wel in de neus van Isabel zat, maar dat er geen zak meer aan zat om de maagsappen af te laten lopen. Bij navraag vertelde de verpleging, dat de zak er af was omdat er niets meer uitkwam. Dit is een goed teken, want dat betekent dat de maagsappen wellicht de natuurlijke weg naar de darmen gaan. 

Rond 12.00 uur gaan we eten in het personeelsrestaurant. Rond 12.30 uur komen Matthijs, de oma van Matthijs en Fred en Lucia. Matthijs is natuurlijk al vaak bij Isabel geweest, maar oma, Fred en Lucia schrikken er ook van hoe Isabel erbij ligt.
In de familiekamer praten we met het bezoek over van alles en nog wat en gaan we om beurten naar Isabel. Terwijl ze op visite zijn, vraagt Matthijs of Cobie mee naar beneden gaat, want daar staat een meisje wat met Matthijs op hockey zit en Isabel kent haar ook vanuit de "Sophia"-periode. Zij blijft liever beneden in de hal, omdat ze een verminderde weerstand heeft.
Terwijl Matthijs en Cobie beneden zijn, komt de IC arts naar Charley en vraagt waarom Isabel altijd bloedverdunners slikt. Charley vertelt dat dat vanwege een verstopt vat in haar been is. Hij vraagt of die verstopping arterieel of veneus is. Charley zegt dat hij geen idee heeft, maar dat Isabel hiervoor bij de vaatchirurg is geweest hier in dit ziekenhuis. Charley noemt ook de naam van de vaatchirurg waarbij Isabel onder behandeling is. De IC arts gaat het opzoeken in de computer en neemt contact op met de vaatchirurg. We krijgen te horen dat ze rond 15.30 uur een drain gaan plaatsen in de buik van Isabel om het vocht wat er in zit af te laten lopen.

Als net rond 15.00 uur Matthijs, oma, Fred en Lucia naar huis gaan, komen Marian en Carien. We gaan eerst met hen naar Isabel, omdat ze straks de drain komen plaatsen. Isabel doet een beetje haar ogen open en knikt als Marian en Carien wat tegen haar zeggen. Rond 16.30 vertelt de verpleegster, dat de radioloog bezig is met de voorbereidingen om de drain te plaatsen en dat dit zo meteen zal gebeuren. Dit gebeurt op de kamer van Isabel. 

Omdat wij daar toch niet bij kunnen zijn en op de gang zouden moeten wachten, besluiten we met Carien en Marian naar buiten te gaan. We wandelen vanaf het ziekenhuis naar de Markthal waar we met z'n vieren een hapje eten. Marian en Carien trakteren. We zitten gezellig te kletsen, ook eens over andere dingen dan ziekenhuisverhalen. Het is heerlijk en de batterij is weer een beetje opgeladen.


Rond 19.00 uur gaan Marian en Carien vanaf Blaak met de trein richting Zeeland en Charley en Cobie gaan met de metro terug naar het ziekenhuis. Als we bij Isabel komen, zien we dat de drain er in zit en dat er al aardig wat in de zak is gelopen. De verpleegster vertelt dat het plaatsen van de drain zonder problemen is gegaan. Ze hebben het vocht al op kweek gezet en een deel is naar de patholoog gestuurd om te kijken of er cellen in zitten die er niet in horen. De verpleegster zegt dat het er wat vlokkerig uitziet. Afwachten maar weer.


Rond 20.30 uur gaan Charley en Cobie naar de gastenkamer en gaan eerst het  blog bijwerken voor ze gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten