zondag 31 januari 2016

Sonde erbij

Charley belt om zeven uur naar IC om aan de verpleegkundige die Isabel heeft verzorgd te vragen hoe Isabel de nacht is doorgekomen. Omdat ze vannacht wat had liggen hoesten, was ze daar toch wel onrustig van geworden. Om haar wat comfortabeler te maken, hebben ze vannacht de slaapmedicatie wat verhoogd en ook iets meer zuurstof op de beademing gezet. (55%) Omdat tijdens het ademen een pruttelend geluid langs de sonde te horen was, dacht de arts van vannacht dat de tube mogelijk een beetje lekt. Daarom was voorgesteld om tijdens de visiteronde de tube te vervangen. 

Om elf uur gaan we naar Isabel. De tube was nog niet vervangen. De arts had haar visite ook nog niet gedaan. Isabel lag er wel rustig bij, maar tijdens het hoesten zien we duidelijk dat ze het zwaar heeft en geven dat ook aan bij de verpleging. 


Maastunnel
We besluiten ondanks de regen nog even een stukje te gaan wandelen. We lopen langs Het Park naar de Maastunnel en lopen door de voetgangerstunnel naar de andere kant. Omdat Cobie een beetje slap in de benen was, nemen we in het cafĂ© tegenover de uitgang van de tunnel een broodje. Daarna lopen we nog een stukje verder en gaan weer terug door de Maastunnel en door Het Park terug naar het ziekenhuis. Rond drie uur zijn we terug, gaan nog heel even naar de gastenkamer en daarna weer naar Isabel. Er is weer een andere verpleegster. Als Charley aan haar aangeeft dat de bloeddruk best laag is, doet ze een paar testjes, waaronder het bed aan de kant van het hoofdeind even kort wat naar beneden. Ze neemt ook wat bloed af om de bloedgassen te testen en test ook haar Hb. Dat laatste blijkt nog wel boven de ondergrens te zitten, maar omdat ze haar wat willen "vullen" (vocht toedienen), zal haar bloed wat verder verdund worden en zal zij alsnog een zak bloed moeten geven. Daarom geven zij haar maar meteen die zak bloed, zodat zowel haar Hb als bloeddruk wat zullen verbeteren. 

Omdat Isabel nog steeds geen ontlasting heeft gehad, krijgt ze nog steeds twee keer per dag een klysma. Om diezelfde reden krijgt ze ook een duodenumsonde. Dat is een voedingssonde die rechtstreeks tot in de dunne darm loopt. Ze gaan hierop heel voorzichtig proberen weer wat voeding te geven. Ze heeft daarnaast ook nog een nieuwe maagsonde gekregen. Het vervangen van de tube hoeft toch niet meer door te gaan. 

Intussen zijn Matthijs en Bert en Lian gekomen en om beurten blijven we steeds even bij Isabel. Lian heeft nog wat spullen vanuit Goes voor ons meegenomen, Er stond een prachtig boeket bloemen in Goes wat Lian heeft meegenomen. Het was van Charley's werkgever. Heel erg bedankt.We gaan nog even met z'n vijven naar de gastenkamer en rond zes uur gaan we met z'n allen naar het restaurant en eten daar samen wat en kletsen gezellig wat bij. Bert en Lian trakteren. Voordat zij naar huis gaan, gaan we allemaal nog even bij Isabel langs. Isabel heeft weer 38,1°C koorts. Als zij weer naar huis gaan, gaan wij naar onze kamer en schrijven dit verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten