vrijdag 29 januari 2016

Gist uit kweek gekomen

Park Schoonoord
's Morgens belt Cobie naar IC. Vannacht had Isabel geen koorts. Vannacht was wel haar Hb te laag. Ze heeft bloed gekregen en reageerde hier goed op. Dit was de vorige nacht ook al, maar we waren vergeten dit te vermelden. Omdat we om 11.00 uur bij Isabel terecht kunnen, gaan Charley en Cobie na het ontbijt even naar buiten om een eindje te wandelen. Het is wel koud, maar heerlijk om even de buitenlucht te voelen. 

Als we bij Isabel komen, horen we dat ze weer 38,5°C koorts heeft. Ze wordt nog steeds beademd en krijgt 75% zuurstof. De druk is iets lager gezet. 
's Middags gaat Charley Matthijs afhalen bij het Centraal Station. Matthijs blijft 'n paar uur bij Isabel en gaat rond 16.15 uur weer naar Goes. Net als Matthijs weg is, komt de arts om ons bij te praten. 
Hij vertelt dat het nog steeds wisselend is met  de beademing v.w.b. het zuurstofgehalte. Het ene moment heeft ze minder zuurstof nodig, maar het andere moment moeten ze het weer aanpassen en heeft ze meer zuurstof nodig.
De buik van Isabel staat heel bol. Ze heeft vanaf 19 januari (1e dag van opname) geen ontlasting meer gehad. Het voedsel wat ze eerst via de sonde gaven, zakt ook niet verder naar de darmen.Verder vertelt hij, dat uit het bloed een gist is gekweekt. Hierdoor blijft ze wellicht steeds koorts houden. Dit zit mogelijk op de slang die in de lies van Isabel zit, in de slagader. Hierdoor krijgt Isabel via een heleboel lijnen een heleboel verschillende medicatie binnen.

Vanavond willen ze de slang uit de lies halen en een kweek hiervan afnemen. Isabel krijgt een nieuwe slang in de slagader, maar dan in de hals i.p.v. in de lies.
Binnen 2 dagen zal de uitslag van die kweek bekend zijn. Ze zijn ook benieuwd of deze gist misschien in de longen zit, maar de kweek die van de longen afgenomen is, is nog niet bekend. Als de gist die gekweekt is, niet op de slang zit, dan zit hij mogelijk in de darmen. Ze maken dan eerst een CT-scan van de darmen. Dit doen ze alleen maar als het echt noodzakelijk is, want bij die CT-scan hebben ze contrastvloeistof nodig en dat is weer niet goed voor de donornier.
Mocht dit wel nodig zijn en de gist zit in de darmen, dan moet ze een operatie, want dan zit er wellicht een lek in de darmen. We hopen maar dat dat allemaal niet nodig is.
Eerst dus de kweek afwachten van de longen en van de kweek van de slang in de lies, die ze zullen afnemen.
De antibiotica tegen de gist die gekweekt is, is vanmiddag gelijk gestart.

Er is ook weer een foto van de longen gemaakt. De longen zagen er iets beter uit dan voorheen.We vragen nog waarom het Hb te laag was, waardoor ze bloed moest krijgen. Dit komt niet speciaal door iets, maar omdat ze zo ziek is.
Na het gesprek gaan Charley en Cobie even een hapje eten en gaan dan terug naar Isabel

Het medische verhaal wat we op de blog schrijven is misschien niet voor iedereen altijd goed te volgen. We schrijven deze  blog ook voor onszelf als een soort "dagboek" en mocht Isabel er later behoefte aan hebben, dan kan ze het altijd nog teruglezen wat er allemaal met haar is gebeurd.

Verder willen we alle mensen heel erg bedanken voor de kaartjes, telefoontjes, en berichtjes die we tot nu toe al ontvangen hebben. Wij waarderen dit heel erg, het doet ons goed, en houdt ons op de been.

1 opmerking:

  1. Lieve allemaal, ik ben collega vd Cirkel van Matthijs, hij stuurde me de link toen ik vroeg hoe het met Isabel ging. Heel veel sterkte toegewenst allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen