zaterdag 30 januari 2016

Nieuw infuus

Cobie belt 's morgens. Isabel heeft 37,6°C. Ze proberen haar iets minder zuurstof te geven, maar als ze haar moeten verzorgen, krijgt ze iets meer zuurstof, omdat ze tijdens het verzorgen heel snel ademt en onrustig is. Isabel wordt nog steeds in slaap gehouden, nu al vanaf 19 januari. 

Gisteravond heeft de arts de infuuslijnen uit de lies gehaald en dit is op kweek gezet om te kijken of de gist die is gevonden op de lijnen zit. Isabel heeft nu een lijn in haar hals (in haar slagader). Hierop gaan een heleboel lijnen, waardoor ze medicatie krijgt.
In haar pols heeft ze een nieuw infuus waarmee constant de bloeddruk, pols en het zuurstofgehalte in het bloed gemeten wordt. Deze zat eerst ook in de lies.

Als Isabel moet hoesten, is dat een heel akelig zicht. De tube zit in haar keel, dus gaat dat hoesten eigenlijk niet. Dit moet vast heel akelig voor haar zijn.
Af en toe komt de verpleging dan om slijm weg te zuigen, maar dat kan weer niet te vaak, omdat het tijdens het uitzuigen gaat prikkelen van binnen, waardoor je ook weer moet hoesten.

Charley en Cobie douchen en ontbijten op de gastenkamer. We gaan om 11.00 uur naar Isabel. Ze ligt er rustig bij. Haar bloeddruk is wat gezakt en ze ademt ook wat minder snel.

Rond 13.00 uur komen Thomas, Nienke en Dineke. De artsen zijn net bij Isabel en we moeten even op de gang wachten tot ze klaar zijn. We gaan om beurten met z'n tweeën naar Isabel toe. Ze houden Isabel zo maar net in slaap. Het is beter dat het bezoek stil is of zachtjes praat, want van alle prikkels wordt ze steeds een beetje wakker en daar wordt ze onrustig van en gaat dan verkeerd ademen. We zijn tot ongeveer 15.00 uur bij Isabel. Charley en ik vinden het fijn om met Dineke te praten en voor Nienke is het ook heel fijn dat haar moeder bij Isabel is geweest zodat ze er met haar moeder over praten kan. Dineke gaat weer naar huis en Thomas, Nienke, Charley en Cobie gaan even naar de markt bij Blaak. Het is koud, het regent en waait hard, maar we zijn toch even buiten.
Thomas en Nienke gaan naar de kamer van Thomas en Charley en Cobie gaan naar de gastenkamer. Cobie heeft hoofdpijn en gaat met een paracetamol even op bed liggen, terwijl Charley wat leest. 

Rond 18.00 uur gaan Charley en Cobie naar Isabel.
Als we bij haar komen, horen we een gorgelend geluid als ze ademt. De verpleegster roept de arts erbij om ernaar te kijken hoe dit komt. Ze vragen ons even te wachten op de gang. De arts heeft de tube 1 cm laten zakken en haar hoofd in een andere houding gelegd. Het gorgelende geluid is nu over.
Samen met de verpleegster doet Cobie nog een vlechtje in het haar van Isabel. 
Charley en Cobie gaan naar Thomas, waar Nienke ook is. Eén buis van de Maastunnel is afgesloten, dus moeten we over de Erasmusbrug. Als we rond 20.00 uur bij Thomas en Nienke aankomen kunnen we zo aanschuiven. Thomas en Nienke hebben heerlijk gekookt en het is fijn om met z'n vieren te eten en samen te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten