maandag 25 januari 2016

De artsen zijn niet ontevreden

Om 7.00 uur belt Cobie naar IC. Isabel heeft 38,8°C koorts en krijgt hiervoor paracetamol. Vannacht hebben ze het slaapmiddel iets verhoogd zodat ze dan rustiger wordt en beter kan slapen.

Om 11.00 uur gaan Charley, Cobie en Matthijs op bezoek. De artsen zijn net bij Isabel. Ze zijn niet ontevreden. Het kreat (nierfunctie) is gezakt naar 125 wat goed is. De ontstekingswaarde in haar bloed was gedaald. Om die reden willen ze wellicht morgen weer met de medicatie tegen afstoting van de nier starten via het infuus.  Haar bloeddruk is te hoog. Hiervoor krijgt ze verschillende soorten medicatie. Verder willen ze graag, dat ze het vocht wat in haar lichaam zit, kwijtraakt. Hiervoor krijgt ze plasmedicatie. Ze verwachten dat, wanneer ze minder vocht vasthoudt, makkelijker zelf weer zal kunnen ademen en dat dan de tube (slang in haar keel, waarmee ze beademd wordt) eruit kan, maar zover zijn we nog niet. Dit willen ze doen, wanneer ze nog zo'n 30% zuurstof toegediend krijgt. Voordat ze dit zullen gaan doen, bekijken ze verschillende waardes. In 90 à 95% gaat het goed en kunnen de patiënten zelf ademen, maar heel soms moet de tube terug. Mocht het moment komen dat de tube eruit gaat, dan bellen ze ons, omdat ze willen dat wij dan bij haar zijn. Maar het zuurstofgehalte staat nu nog op 55%, dus het is nog niet zover.
Verder hebben de verpleegesters met water en shampoo Isabel's haar gewassen (dit keer niet meer met een badmuts met shampoo) en in een vlecht gedaan, omdat het anders helemaal in de klit komt. Wat zag ze er weer lekker fris uit.

Knuffel van Matthijs
Om 14.00 uur gaan Charley en Cobie samen op bezoek. Thomas is inmiddels weer vertrokken naar Rotterdam. Isabel ademt nu zelf en wordt ondersteunt met het beademingsapparaat met 55% zuurstof. Zo proberen ze steeds met kleine stapjes er naartoe te werken, dat de tube eruit kan, maar we moeten geduld hebben. Als ze hoort dat we er zijn, wordt ze onrustig want ze wil (natuurlijk) praten wat niet gaat met zo'n ding in haar keel. Wat moet dat frustrerend zijn.

Om 19.00 uur gaan gaan Charley, Cobie en Matthijs op bezoek. Het zuurstofgehalte is van 55% naar 50% gezet. De druk van de beademing is ook wat verlaagd. De slaapmedicatie hebben ze verhoogd omdat het moeilijk blijkt te zijn om Isabel in slaap te houden. Door de slaapmedicatie slaapt Isabel de hele tijd dat we bij haar zijn. We maken nog een praatje met de verpleegster.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten