dinsdag 19 januari 2016

Nieuw blog

Opname van Isabel in ADRZ in Goes.

Isabel heeft op dinsdagavond 19 januari na lange tijd weer een grote epileptische aanval gehad. Het begon rond half acht met een kleine aanval en kwam een uurtje later terug als een grote aanval. Charley heeft direct 112 gebeld en om een ambulance gevraagd. De 'first responder' van de ambulance was snel ter plekke. Na die eerste grote aanval volgden er nóg twee grote aanvallen met korte tussenpozen. Dit was de aanleiding om toch met haar naar het ziekenhuis te gaan en een ambulance werd opgeroepen.
Tijdens die laatste 'grand mal' moest Isabel ook overgeven. Daarbij kreeg heeft zij ook een hoeveelheid braaksel in haar longen gekregen, wat gelijk al voor heel vervelende gorgelende geluiden tijdens het ademen zorgde. Isabel werd met de intussen gearriveerde ambulance met spoed naar de SEH van ADRZ gebracht. Charley rijdt mee. Onderweg was zij erg onrustig, wellicht omdat het ademen heel zwaar ging.
Op de SEH wemelde het in no time van de mensen die er allemaal waren om Isabel te helpen. Op dat moment komt Cobie ook aan op de SEH. Ze werd verder onderzocht en namen gegevens op die aan Cobie en Charley werden gevraagd. Er werden Thoraxfoto's gemaakt om te zien hoe haar longen er uitzagen en werd even later meegenomen naar de röntgenafdeling voor een scan van haar hersenen.  Zij heeft een lijst gemaakt van de medicijnen die Isabel gebruikt en andere benodigde spullen verzameld. Een kwartier later komt Isabel terug met om haar bed een hoop medisch personeel.

Omdat zij zo hard moet werken om adem te halen, besluit de, intussen ook aangeschoven intensivist, dat ze op de beademing moet worden gesloten. Deze dokter had aangegeven dat ze dit geen uur meer zou uithouden. Wij werden naar de familiekamer van de SEH gebracht en gevraagd te wachten totdat de tube was aangesloten en de beademing was gestart.

Toen we terug kwamen, kwam er een poos later nog meer personeel (van IC) bij die een speciaal bed meegenomen hebben. Een bed voor op de IC (intensive care). Met allerlei apparatuur er al aan vast. Isabel wordt op het andere bed getild en naar boven gebracht. Afdeling M, op de tweede verdieping. Op kamer M-10. Charley en Cobie worden gevraagd in de familiekamer te wachten. Het zou minstens een half uur gaan duren om grotere infusen aan te leggen en haar helemaal te installeren. Dit blijkt uiteindelijk bijna anderhalf uur te duren.
Eindelijk, het is dan intussen bijna één uur, komt dan de IC-arts. Hij legt ons uitgebreid uit wat er allemaal is gebeurd en laat ons de longfoto zien. Hij legt uit dat op de foto duidelijk is te zien dat de rechterlong behoorlijk vol zit. Isabel heeft een longontsteking. Tenslotte mogen we dan weer bij haar.
Omdat de beademing met zuurstof op 100% en de druk op het maximale staat wat Isabel kan hebben, nog maar nauwelijks voldoende saturatie (zuurstofgehalte) geeft, besluiten ze haar op d'r buik te leggen. Dat is voor de beademing net een beetje beter. Zo drukt o.a. het hart niet op de longen. Omdat dit omkeren er nogal heftig uit ziet, vragen ze ons weer even in de familiekamer te wachten. Rond twee uur is ze gedraaid en direct wordt er verbetering gezien. Als het inmiddels half drie geweest is vertrekken we naar huis

2 opmerkingen:

  1. Door hieronder op de startknop te klikken kunnen ook de andere berichten gelezen worden

    BeantwoordenVerwijderen